Voor de prettige en leuke beoefening van yoga is het belangrijk dat u een goed en passend yoga matje koopt. De keus is dan ook groot alsmede het aanbod. Wilt u dan ook yoga beoefenen laat u dan uitvoerig informeren omtrent de mogelijkheden binnen het assortiment yoga matjes. Er worden verschillende materialen toegepast voor yoga matjes. Rubber, PVC en TPE zijn veel gebruikte materialen yoga matjes. Belangrijk is daarbij de stroefheid aangezien u veel Asana’s en oefeningen moet uitvoeren op een stabiele manier. Yoga stimuleert lichaam en geest en middels een goede omgaat kunt u op een fijne manier uw eigen balans vinden. Ga voor een vergelijk tussen de verschillende type yoga matjes naar onze yoga specialist om een uitleg te krijgen over de verschillende voor en nadelen van de yoga matjes.

Stroefheid

Van belang bij de keus tussen verschillende yoga matjes is de stroefheid van het yoga matje. U doet namelijk vele intensieve houdingen en oefeningen op de yoga mat en daarom dient u stabiel te staan zonder dat de yoga mat gaat verschuiven. Dit is een essentieel uitgangspunt voor de goede uitvoering van Asana’s. U dient namelijk de oefeningen uit te voeren zonder dat u wordt afgeleid door het eventueel verschuiven van de yoga mat. Ook de dikte is van belang. Naarmate de omgaat dunner is, staat u stabieler. Wilt u dan ook weten welke typen yoga matjes er in het assortiment zijn, komt dan gerust bij ons lang.

Materiaal keuze

Gewoonlijk heeft u de keus uit Rubber, PVC en TPE elk met zijn voor en nadelen. Rubber is duur en zwaar en heeft en is niet milieuvriendelijk. Toch wordt rubber prettig gevonden aangezien het goed stroef is waarmee u zeer stabiel staat. De luxere en dunnere uitvoering de zogeheten Samoerai mat is afgewerkt met een katoenen rand en jute weefsel en is daarmee een hoge kwaliteit product. De Samoerai ultra yoga mat wordt zeer fijn ervaren waarbij u zeer stabiel staat en geconcentreerd de Asana’s kunt beoefenen. Een goedkopere manier van yoga beoefening kunt u doen op een PVC of TPE mat. Dan deze twee wordt de PVC mat het meest gebruikt. De TPE yoga mat is een zeer milieuvriendelijk materiaal waarnaast het ook bij langdurig intensief yoga gebruik geen slijtage vertoont.

Yoga verander uw leven

Met yoga doet u bewust houdingen en oefeningen waarmee u ervoor zorgt dat uw lichaam en geest in balans komt en blijft. Naast de Asana’s is het van belang dat u een goede ademhaling heeft gepast bij de oefeningen en houdingen. Daarmee worden namelijk energie banen in uw lichaam van knelpunten ontdaan waarnaast spieren, organen en klieren worden gestimuleerd. Yoga zorgt ervoor dat uw algehele energie niveau gedurende de gehele dag hoog is. Bovendien neemt uw geest gesteldheid stevig toe. U kunt de wereld aan, u bent gezond en staat stevig in het leven. Ook kunt u ervoor kiezen om yoga te gaan beoefenen om specifieke pijntjes te doen verminderen. Echter yoga is goed voor iedereen aangezien yoga met een totaal aanpak uw gehele lichaam behandeld. Op geregelde basis beoefend u yoga waarna u ook niet anders wenst. Yoga verbetert uw gehele leven en mogelijk eveneens uw levensstijl. Wilt u dan ook yoga op een fijne en relaxte manier beoefenen dan is het van belang om een passend yoga matje te kopen.