Yogamat kopen

Wilt u een yogamat kopen? Wij helpen u graag verder, en willen u informeren over de keuzes die u kunt maken. Weet u al wat u wilt? Ga dan direct naar het bestelformulier. Deze pagina is bedoelt om u te helpen bij het maken van een keuze bij het kopen van een yogamat. Eerst word er uitlegt waar u op moet letten bij het yogamat kopen. Daarna wordt er uitlegt hoe het zit met de verschillen in kwaliteit van yogamatjes. Tot slot worden de voor en nadelen van het online yogamatjes kopen toegelicht.

Wat voor soort yogamat past bij jou?

Het kopen van een yogamatje is erg simpel. Allereerst kunt u doen wat de meeste mensen doen, en dat is ons meest verkochte yogamatje kopen. Verder kunt u letter om de volgende drie aspecten:

  • Dikte van het yogamatje. De meest verkochte yogamat is 6mm. Hoe dikker, hoe zachter de mat.
  • Anti-slip laag. Om te zorgen dat de yogamat blijft liggen tijdens u oefeningen is het belangrijk dat deze goed vast ligt.
  • Verschillen in materiaal
Het laatste punt wordt verder uitgelegd onder het volgende kopje: "yogamat kwaliteit"

Yogamat kwaliteit

De vraag die wij het meeste horen is: "is er verschil in kwaliteit tussen yogamatjes?". Het antwoord is "niet echt". De yogamatten worden over het algemeen gemaakt van één van drie verschillende materialeren:

  • EVA
  • PVC
  • EPA

Alle drie zijn vormen van anorganische materialen die sterk zijn. Ze zijn goed afwasbaar, hebben een natuurlijke antislip laag, zijn water afstotend en oprolbaar. Er zit weinig verschil in kwaliteit tussen de drie verschillende materialen. Tot slot zijn er ook nog yogamatjes van schapenwol, echter worden die minder verkocht.

Voor nog meer informatie over yogamatjes klikt u op yogamatjes in het menu.

Online yogamat kopen of in de winkel

U kunt een yogamat kopen in de winkel of thuis. Beide hebben hun voor en nadelen. Zoals uitgelegd in het bovenstaande artikel zijn de meeste yogamatjes van het zelfde formaat, de zelfde kwaliteit en dezelfde eigenschappen. Daarom blijkt het erg populair te zijn om online yogamatjes te kopen. Online is veel goedkoper, en u hoeft er de deur niet voor uit! Tegenwoordig doen veel online winkels aan veilig betalen via IDEAL en bieden niet goed geld terug garanties. Bekijk onze yogashop voor meer informatie.