Yogamat extra dik 10 mm

Als je al een tijdje aan yoga doet, dan weet je inmiddels wel dat een goede yogamat een fijne en zeker niet overbodige aanschaf is.

Zeker als je vaak yoga oefeningen doet waarom je veel op de grond zit of dat je knieën bijvoorbeeld veel de grond raken.

De knieën en de kont zijn bijvoorbeeld lichaamsdelen die het niet gewend zijn en waarbij het ook niet goed is om veel op een harde ondergrond te zitten. Je kunt daarom maar beter een extra dikke yogamat aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat de hardheid van de grond en de dus ook daarbij voorkomende klachten een stuk minder wordt.

Waarom is een harde grond niet goed voor je?

Heb jij wel eens een hele dag in huis lopen klussen waarbij je heel de dag met je knieën op de grond moest zitten? Zo ja, dan weet je waarschijnlijk hoeveel pijn je knieën na verloop van tijd gaan doen als je geen bescherming gebruikt. Je ziet dan ook niet voor niks dat bouwvakkers van die kniebeschermers aan hebben. Hetzelfde geldt dus ook voor een goede yogamat. Het is er om je lichaamsdelen, zoals knieën en je kont te beschermen tegen een (te) harde ondergrond. En bovendien zit het natuurlijk ook nog eens een stuk prettiger.

Waarom een extra dikke yogamat?

Wel eens op een dun slaapmatje geslapen? Zo ja, dan weet je waarschijnlijk hoe groot het verschil kan zijn tussen een dun slaapmatje en een wat dikker slaapmatje. Doe je veel aan yoga of ben je van plan veel aan yoga te gaan doen? Wees dan verstandig en bestel nu meteen een extra dikke yogamat van 10 mm.