Yogamat 6 mm

Yogamatten zijn er in allerlei verschillende soorten vormen en maten. Je hebt dus ook verschillende diktes. Je hebt hele dunne yogamatjes, maar ook dikkere.

Een dunne hoeft niet slechter te zijn dan een dikkere yogamat en vice versa. Het is maar net wat dat betreft wat voor yogamat het beste bij jou en je lichaam past.

Daarnaast is het materiaal wat voor de yogamat gebruikt wordt ook erg belangrijk. Een yogamat van 6 mm dik die van rubber is of van schapenwol is natuurlijk ook al een enorm verschil.

Dunne of dikke yogamat: wat is beter?

Zoals net al gezegd, de dikte van een yogamat hoeft niet goed of slecht te zijn. De ene persoon vindt een dunne yogamat beter en iemand anders vindt een dikke yogamat weer prettiger. Een dunne yogamat heeft als voordeel dat de mat meestal wat steviger is en dat je dus minder snel wegzakt in de yogamat. Als nadeel heeft een dunne yogamat weer dat het al snel net zo hard aan gaat voelen als een vloer, waardoor je last kunt krijgen van je ledematen.

Een yogamat van 6 mm

Een yogamat van 6 mm dik is een van de meest gekochte matten qua dikte. Het is voor veel mensen een comfortabel dikte. Een yogamat van bv 10 mm, vinden veel mensen toch al weer snel te dik, waardoor ze het gevoel krijgen weg te zakken en hierdoor minder goed bepaalde yoga oefeningen uit kunnen voeren. Daarentegen vinden ze een yogamat van 6 mm niet te dun, waardoor ze last krijgen van hun ledematen. Verder heeft een yogamat van 6 mm dus ook als voordeel dat het de meest gangbare maat is voor een yogamat. Hierdoor is een yogamat van 6 mm ook goedkoper dan een yogamat van bijvoorbeeld 10 mm, simpelweg omdat deze meer verkocht wordt.