Yoga voor beginners

Heb jij nog nooit aan yoga gedaan, maar ben je er nu toch wel erg benieuwd naar? Misschien dat je momenteel extra nieuwsgierig bent naar yoga door alle positieve verhalen van je vrienden en vriendinnen.

Of je hoort zoveel bekende mensen vertellen over yoga en de positieve effecten ervan.

Want laten we eerlijk zijn, yoga kan voor een hoop dingen hoed zijn. Het houdt je lichaam lenig en voorkomt hiermee een hoop lichamelijke klachten. Bovendien is yoga een manier van bewegen die weinig energie kost, mensen van 60 plus kunnen ook aan yoga doen, maar toch is yoga heel erg goed voor de lijn. En tel daar ook nog eens bij op dat yoga ook nog eens heel erg goed voor de geest kan zijn en zorgt voor de nodige ontspanning is deze drukke samenleving. Als je dit zo leest is het natuurlijk helemaal niet vreemd dat yoga zo populair is en dat jij het nu ook eens wilt gaan proberen.

1e keer aan yoga beginnen: het enige wat je in principe nodig hebt is een matje

Om aan yoga te doen heb je in principe niks nodig, maar er zijn 2 dingen die er voor zorgen dat yoga wel een stuk fijner te beoefenen is. Ten eerste is dat goede kleding. Kleding waarin je je lekker kunt bewegen. Een superstrakke spijkerbroek bijvoorbeeld zal de verschillende houdingen bij yoga niet gemakkelijker maken. En als tweede punt een yogamat. Je kunt yoga ook gewoon op de vloer doen, maar dit is meestal erg hard en dus onaangenaam en ook niet echt goed voor je lichaam. Bovendien kan een vloer vaak erg koud zijn, waardoor je dus makkelijk ziek kunt worden.