Yoga oefeningen op een yoga matje

Goed yoga beoefenen doet u op een yoga matje. Het beoefenen van yoga is goed voor uw gehele lichaam en stimuleert lichaam een geest. Yoga betekent een nieuwe manier van leven volgens de oosterse levenswijze. Yoga wordt gevormd door een reeks van oefeningen en houdingen waarmee uw complete lichaam wordt gestimuleerd. De oefeningen worden Asana’s genoemd waarmee gewrichten, buik en rug worden versoepeld waarbij spieren worden versterkt. De Asana's hebben daarnaast een zeer gunstige invloed op interne organen en klieren, juist door specifieke houdingen, in combinatie met een geconcentreerde manier van ademhaling. Deze handelingen en de beheerste vorm van ademhaling geven u een versterkte energie door uw gehele lichaam waarmee door de positieve energie organen en klieren worden gestimuleerd. Na een periode van beoefenen van yoga merkt u ook dat u meer energie heeft en sterker in het leven staat. Yoga is goed voor lichaam en geest. Om goed yoga te beoefenen is het van belang om de oefeningen uit te oefenen op een speciaal yoga matje.

Oefening

Asana’s vormen binnen de yoga de houdingen en oefeningen waarmee lichaam en geest worden gestimuleerd en hebben dus een gezond en versterkend effect op uw lichaam. De oefeningen brengen uw lichaam in balans waarnaast u mentaal tot rust komt. Yoga beoefenen is dan ook zeer goed indien u stressvol werk heeft. Yoga versterkt uw lichaam en spieren en de Asana’s verbeteren uw bloedsomloop. De stofwisseling neemt toe. U ziet dat yoga vele positieve effecten heeft op uw lichaam. Ook werkt yoga gunstig indien u geregeld op specifieke plekken pijn”tjes” heeft. Yoga ontspant niet alleen het lichaam, ook wordt stress en dus pijn uit het lichaam weggevoerd. Yoga heeft een grote impact op u leven op een zeer positieve manier. Om yoga goed en effectief te kunnen beoefenen dient u uiteraard een goede ondergrond te hebben, en daarom is het verstandig om een passende yoga mat daartoe te nemen.

Doorzettingsvermogen

Start u met yoga dan zult u de eerste oefeningen uiteraard lastig vinden en u dient dan ook enige doorzettingsvermogen te hebben om verder te komen. Wanneer u reeds een tijdje yoga beoefent merkt u dat met een beetje wilskracht en discipline u ver komt. Dit stimuleert uw eigen kracht en energie naast de energie welke de Asana’s in uw lichaam eveneens opwekken. U ziet yoga behelst inspanning echter de inspanning wordt op vele manieren beloont. Uiteraard vergt de beoefening van Asana’s tijd en energie en u dient dan ook een bewuste keuze te maken om naast uw drukke bestaan yoga te beoefenen. Uw gezondheid verbetert zeer en kan tegen een stootje, u heeft veel meer energie. U lichaam wordt sterk als eveneens groeit uw geestelijkheid. U bent meer bewust van uw eigen omgeving. Met de beoefening van yoga staat u sterk in het leven en neemt uw gezondheid toe. Andere mensen kunnen het gewoon zien aan uw manier van handelen. Om zover te komen dient u gebruik te maken van een yoga matje, aangezien een yoga matje de uitvoering van de Asana’s juist stimuleert.

Yoga en uw leven

De Asana’s hebben een hefboomwerking op uw leven. Uw lichaam voelt gezond en energiek aan, u bent sterk eveneens zijn uw organen en klieren in balans met uw gehele lichaam. De frequente beoefening van yoga verstevigt uw leven en is een bron van energie geworden voor uw complete lichaam en geest. Yoga is een levensstijl en u past uw gedrag erop aan. U beweegt meer omdat u meer energie heeft. U rookt niet en drinkt niet of slechts met mate. U past uw eten aan omdat u uw lichaam alleen gezonde en volwaardige ingrediënten wilt geven. U bent wat u eet, u bent wat u doet. U straat sereniteit uit door de beoefening van yoga. Yoga is uw leven geworden en u kunt de wereld aan. Dit fantastische resultaat heeft u mede te danken door gebruik te maken van een passende yoga mat. Wilt u dan ook een yoga matje aanschaffen neem contact met ons op.