Yoga mat

Yoga, of je het nu doet als een vorm van meditatie om dichter tot je ziel te komen, of dat je het gewoon simpelweg doet om even heerlijk te ontspannen en tot rust te komen, voor beide doelen is een goede yoga mat wel erg belangrijk.

Heb je geen yoga mat of een slechte yoga mat, dan is de kans namelijk erg groot dat je je niet meer om de yoga kunt concentreren. Je krijgt dan namelijk meestal erg last van je ledematen, vooral de drukpunten met de grond, zoals je knieƫn en kont, dat je eigenlijk alleen de pijn nog maar voelt. Hierdoor wordt concentreren of ontspannen dus bijna onmogelijk.

Gelukkig is een goede yoga mat een goede investering en ook niet duur. Bovendien kun je ook vele jaren vooruit met een yoga mat. En naast fijn zittende kleding is een yoga mat eigenlijk het enige wat je nodig hebt om yoga te kunnen beoefenen.

Verschillende soorten yoga matten

Misschien heb je er nog nooit bij staan gestaan, maar er bestaan vele verschillende soorten yoga matten. Dikke of dunne yoga matten, yoga matten in verschillende kleuren, yoga matten in verschillende soorten groottes, yoga matten van verschillende stoffen. Kortom, er valt nog al een hoop te kiezen. Weet je niet wat het beste bij jou past? Ga dan gewoon naar een winkel waar ze veel met yoga hebben, bijvoorbeeld een yogawinkel of een sportwinkel met een grote yoga afdeling. En laat je in deze winkel gewoon informeren over wat het beste bij je past en wat de voor- en nadelen van elke yogamat zijn. Ga gewoon bij meerdere winkels langs, zodat je weet dat ze je niet 1 of ander duur merk aan praten, op deze manier kan je dan uiteindelijk een goede yogamat kopen, waardoor een yoga training nog plezieriger wordt.