Schapenwol yogamat

Yogamatten zijn er in vele verschillende vormen en maten en dus ook materialen. Een van de materialen waarmee een yogamat gemaakt kan worden is van schapenwol.

De schapenwolle yogamat is erg populair onder de fanatieke yoga beoefenaars. Dit is ook niet zo vreemd, want een yogamat gemaakt van schapenwol heeft meerdere voordelen. Een yogamat gemaakt van schapenwol voelt namelijk erg prettig aan voor het lichaam, waardoor het beoefenen van yoga nog plezieriger wordt. Bovendien heeft schapenwol ook al extra functie dat het de kou van de koude vloer goed tegenhoudt. Hierdoor krijg je dus niet snel last van een koude ondergrond, wat het beoefenen van yoga heel erg onaangenaam kan maken.

Antislip ondergrond bij de yogamat

Veel yogamatten die gemaakt zijn van schapenwol bestaan uit een onderkant die bestaat uit een antislip mat. Hierdoor blijft de yogamat dus goed op zijn plaats liggen. Op deze manier heb je een yogamat die aan alle wensen van een yoga beoefener voldoet, namelijk:

  • de yogamat blijft op zijn plaats liggen
  • de yogamat beschermt je tegen de koude ondergrong
  • de yogamat is zacht, waardoor deze aangenaam aan voelt voor je ledematen

 

Handige opbergtas voor de schapenwollen yogamat

Yoga en dus yogamatten ook worden steeds populairder. Fabrikanten spelen hier handig op in. Want alleen een yogamat is meestal niet meer voldoende. Als je naar de yoga training gaat wil je natuurlijk niet telkens met een losse yogamat hoeven te sjouwen. Vandaar dat je gelukkig bij elke schapenwollen yogamat die je aanschaft bijna altijd een mooie, leuke en handig tas erbij krijgt, waarin je de schapenwollen yogamat handig op kunt bergen.