Wil het winkelend publiek liever contant betalen of via de pinpas. In de loop der jaren wordt er liever met de pin betaald dan met contant geld. Een aantal procent blijft met contant betalen terwijl anderen volledig overgegaan zijn op de pinpas. Dit is uit onderzoek gebleken. In het afgelopen half jaar hebben wij geteld hoeveel keer er gepind is en hoeveel keer er contante betalingen zijn gedaan. In ruim 85 procent is er gebruik gemaakt van het door ons gehuurde mobiele pinapparaat.

Aan de hand van dit onderzoek hebben wij besloten om nog wel contant geld toe te staan maar de klanten te motiveren om te pinnen door ze 5 procent korting te geven op hun volgende aankoop. Dit motivatie idee hielp, “oh dan ga ik toch maar even pinnen” hoorden wij zo af en toe. Wij zijn blij een mobiel pinapparaat te hebben gehuurd.

Wij verkopen telefoonaccessoires, zoals hoesjes, stofkapjes, accu’s en oordopjes. Dit doen wij in een kleine kraam die we ingebouwd hebben in een aanhangwagen. We staan op diverse dagen op markten in verschillende plaatsen, een aantal dorpen, maar vaker steden. Door het huren van een mobiel pinapparaat geven wij onze klanten de mogelijkheid om te pinnen en zijn er geen wachtrijen om te gaan betalen. Dat vinden de klanten namelijk vervelend en ze lopen zelfs soms door als het te druk is. Sinds we een mobiel pinapparaat huren hebben wij hier geen last meer van. 

Betalen voor wat je gebruikt, zo staan wij de ene week 2 dagen op de markt en de andere week 3 dagen. Dat verschilt. Door het gebruik van een gehuurde mobiele pinapparaat betalen wij voor de dagen dat we hem nodig hebben.