De leukste yoga oefeningen

Voor een beginnende yoga beoefenaar is het van belang dat u met makkelijke en leuke yoga oefeningen begint. Uw lichaam moet zich namelijk geleidelijk aanpassen aan de nieuwe levensstijl alsmede de intensieve Asana houdingen. Met yoga komt uw lichaam in balans waarnaast uw lichaam en geest optimaal worden gestimuleerd. Leuke yoga oefeningen brengen u in de sfeer waarin u plezier krijgt aan het beoefenen van yoga. Dit betekent dan ook dat u met de tijd lastigere oefeningen wilt doen om zo verdere fysieke vorderingen te behalen. Yoga is leuk om te beoefenen en het brengt u daarnaast zoveel extra’s aangezien de yoga een levensvisie behelst waarmee u gezond, sterk en zelfverzekerd wordt. Er is geen betere manier om uw lichaam en geest zo effectief middels de oosterse kennis van de Asana’s in balans te krijgen.

Starten met yoga

Yoga beoefenen doet u graag indien de oefeningen ook plezierig en leuk zijn om te doen. Indien u pas begint met de yoga oefeningen dan dient u met makkelijke leuke oefeningen te beginnen. Het beoefenen van yoga is geen straf het is een opsteker voor uw lichaam. U maakt uw lichaam sterker, waarnaast de Asana’s een zeer positieve invloed hebben op de organen en klieren in uw lichaam. Naarmate u een gevorderde beoefenaar bent van yoga neemt uw weerstand toe en staat u steviger in het leven. Uw manier van leven past u aan op uw nieuw gevonden lichaamssterkte.

Yoga stijlen

Binnen de yoga zijn vele vormen van yoga met verschillende uitgangspunten. Yoga kan in de volgende hoofdgroepen worden verdeeld:

  • - Hatha Yoga: dit is de bekendste en meest populaire yoga type omdat het gebruik maakt van de leukste yoga oefeningen. Het vormt dan ook de basis van andere yoga stijlen. Vele beginners zullen dan ook starten in deze yoga vorm;
  • - Ashtanga Yoga: deze yoga stijl is een intensieve yoga vorm waarbij het lichaam een stevige work out krijgt;
  • - Kundalini Yoga: Kundalini staat voor de slangen kracht welke in elk lichaam aanwezig is aan de basis van de ruggengraat. Door yoga oefeningen wordt de slangen kracht bevrijd;
  • - Bikram Yoga: dit betreft yoga dat wordt beoefend in een kamer van 38 graden;
  • - Ashtanga Yoga: dit is een stevige work out voor het gehele lichaam. De westerse variatie hierop is de power yoga.

Dit zijn veel voorkomende yoga stijlen. Er zijn uiteraard nog vele andere typen yoga. Laat u dan ook informeren omtrent welke yoga stijl het beste bij u past.

Yoga matje

Om yoga op een prettige en leuke manier te beoefenen dient u een yoga matje uit te kiezen dat bij u past. Uiteraard krijgt het yoga matje veel te verduren en daarom dient u een duurzame en stroeve yoga mat uit te kiezen. Er zijn vele soorten en maten voor yoga matjes, en tevens kunt u de yoga matjes in vele verschillende kleuren en zachtheid verkrijgen. Het is belangrijk dat u een relatief dunne yoga mat aanschaft omdat juist een dunne yoga mat meer stabiliteit aan het lichaam verschaft. Balans is alles binnen yoga, u wilt natuurlijk ook de Asana’s op een prettige en leuke manier uitvoeren. Wilt u ook een yoga matje uitkiezen, neem dan een kijkje in ons assortiment. Onze yoga specialist kan u alle voor en nadelen uitleggen omtrent de keus tussen verschillende yoga matjes.

Yoga tip

Selecteer een passende yoga vorm dat bij u past. U wilt op een leuke en plezierige manier genieten van yoga en zo geleidelijk een verbeterde en in balans zijnde lichaam en geest hebben. Zodra u begint met het volgen van yoga dan is het van belang dat u dat op een vaste dag in de week doet zonder dat u een les overslaat. Ritme en geduld is uiteraard van belang bij het in balans brengen van uw lichaam. Voordat u op les gaat eet dan niet veel. Een volle maag en yoga gaat niet echt samen. Pas dus uw eetgedrag op het lesschema aan.