Wie wil afvallen zal niet direct aan yoga denken. Afvallen met behulp van yoga ligt niet erg voor de hand, maar het kan wel! Met yoga werkt u aan een gezonder en fitter lichaam, nu en in de toekomst. Maar yoga helpt ook om meer ontspannen in het leven te staan. Yoga is daarmee een gezonde en plezierige aanvulling op uw dieet.

Calorieën verbranden met Yoga

Met yoga verbrandt u ongeveer 250 calorieën per uur. Dat zijn ongeveer evenveel calorieën als bij een stevige wandeling. Daardoor lijkt een lesje yoga in de sportschool niet zo'n goede tijdsbesteding, want met een uurtje aerobics verbrandt u veel meer energie. Toch is yoga een nuttig onderdeel in uw sportprogramma.

Yoga zorgt ervoor dat u meer spiermassa kweekt. Dat is belangrijk, want spiermassa verbrandt zelfs in rust meer calorieën dan vet. Een wat gespierder lichaam ziet er strakker en mooier uit en u zult merken dat uw kleding hierdoor mooier valt. Daarnaast is yoga goed voor uw houding, uw evenwichtsgevoel en worden uw spieren soepeler. U zult merken dat bewegen daardoor steeds makkelijker gaat en steeds plezieriger wordt!

Bovendien stimuleert yoga de schildklier. Die regelt de stofwisseling en speelt daarmee een belangrijke rol in het behouden van een gezond gewicht.

Ontspannen gevoel

Behalve voor uw lichaam, is yoga ook goed voor uw geest. Na een les yoga zult u merken dat u zich heerlijk ontspannen voelt. Mensen die regelmatig aan yoga doen zijn zich beter bewust van hun lichaam en eten daardoor wat minder en gezonder. Dat is natuurlijk van belang als u op een gezond gewicht wilt blijven. Yoga vermindert stress. Juist die stress is voor veel mensen een reden om te veel, te haastig of ongezond te eten. Vooral emotionele eters kunnen daarom extra baat hebben bij yoga.

Sporten om af te vallen

Natuurlijk is yoga geen wondermiddel. Als u echt wilt afvallen is een combinatie van yoga met andere sporten waarbij u meer calorieën verbrandt, belangrijk. Sporten als zwemmen, hardlopen of roeien zijn uitermate geschikt.

Gezond eten

Uiteraard is het noodzakelijk dat u gezonder en wat minder gaat eten. Door het gebruik van producten als volkorenbrood, groenten en een lekker stukje vers fruit zult u zich snel fitter gaan voelen. Het vermijden van producten met veel suiker, zoals frisdrank, of veel vet is natuurlijk ook belangrijk.

Yoga voor iedereen

Yoga is voor iedereen geschikt. Laat u niet misleiden door superslanke en lenige instructrices op internet. Een goede yogadocent zal de oefeningen rustig met de groep doornemen en houdt er rekening mee dat niet iedereen even sterk en soepel is. Daardoor zult u snel plezier ontwikkelen in de sport en het daardoor langer volhouden. Besef dat iedereen ooit door die lastige eerste yogalessen heen is gekomen!

Op gewicht blijven met Yoga

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar afvallen en yoga. Hieruit blijkt steeds weer dat mensen die regelmatig aan yoga doen, makkelijker op een goed gewicht blijven, ook na een dieet. Ze zijn zich beter bewust van hun lichaam en handelen daar naar. Ook helpt yoga hen bij het omgaan met stressvolle situaties. Dat maakt yoga een leuke investering waar u de rest van uw leven plezier van kunt hebben.